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Tilapia Thai – Thay Fish Stew

10 de abril de 2020

Tilápia à Thai
2 Bandejas de Tilápia
Abobrinha (2 grandes ou 3 pequenas)
Cebola
Alho
Gengibre em pó
Pimenta do reino
Leite de Côco (garrafa grande)
Curry
Óleo de Côco ou azeite
Canela – opcional
Sal
Preparo: Refogue a cebola e o alho – usei o óleo de côco, mas pode ser azeite; adicione as tilápias e deixe “fritar” um pouco, sempre mexendo. Adicione a abobrinha e mexa. Coloque o leite de côco, um pouco de água, pimenta, gengibre e curry (e canela, se gostarem). Deixe cozinhando e mexa de vez em quando.
Coma com arroz e um vinho.
Minha opção foi Casillero del Diablo (apesar das pessoas sugerirem branco).

Thai Fish Stew
2 plates of white fish (tilapia)
Zucchini (2 large or 3 small)
Onion
Garlic
Ginger powder
Black pepper
Coconut milk (large bottle)
Curry
Coconut oil or olive oil
Cinnamon – optional
salt
How to: Sauté the onion and garlic – I used coconut oil, but it can be olive oil. Add the tilapia and let it “fry” a little, always stirring. Add the zucchini and stir. Add coconut milk, a little water, pepper, ginger and curry (and cinnamon, if you like). Let it cook and stir from time to time.
Eat with rice and pair with a wine.
My choice was Casillero del Diablo (although ordinarily the suggested pairing is a sauvignon Blanc or chardonnay).